Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Napsal jste to velmi pěkně, pane. Souzním s Vámi.

Jen k té aféře s televisní reportáží: máme pradávné přísloví "čím víc se s h...lejnem mažeš, tím víc smrdí". No a to právě udělali ti lidé kolem té nadace - místo aby mlčeli nebo maximálně uveřejnili všeobecnou omluvu s poukazem na komunikační problémy podmíněné odlišnou kulturou vyjadřování, začali na Primu útočit jako diví. Je logické, že se ta televize a její redaktoři brání. A jak se brání? No přeci tak, že to stále opakují a pořizují nové tlumočníky a stále to zdůrazňují a to lejno smrdí víc a více. Ale to přeci musí být soudnému člověku jasné předem, že to tak dopadne. Útočit na někoho, kdo má mnohem lepší prostředky obrany než jaké má útočící prostředky útoku je kardinální hloupost.

A ten dopis těm lékařům: já ho také vnímám jako nátlakový až výhrůžný. Je předem konfrontační. A slovo "prosím" se tam nevyskytuje ani jednou.

7 0
možnosti
LN

...už jen to že jako křesťan máte potřebu si takto obsáhle celou kauzu zdůvodňovat by mohla naznačovat...že vlastně tak úplně přesvědčen nejste...ale může to být jen můj dojem....programového bezvěrce

8 0
možnosti
Foto

Dobrý den. Dovolte několik poznámek.

1. Hojně citujete Evangelium, avšak ve výčtu chybí to základní : Miluj bližního svého jako sám sebe. Zde není ani jedno slovo o původu onoho bližního, nejspíše tedy je křesťan, žid, muslim či hinduista postaveni naroveň. Vaše neláska k jednomu náboženství svědčí o tom, že jste nejspíše nečetl Evangelium pozorně.

2. Lékaři praktici obdrželi poměrně drsnou výzvu a poté byli skandalizováni, že nechtějí vyšetřit ony příchozí. Nevím, nakolik Vy umíte arabsky, ale předpokládám, že oni lékaři ne. Možná neumí ani natolik dobře anglicky, aby zvládli poměrně specifickou práci - odebrání anamnesy u nemocí, s kterými se nejspíše nesetkali apod. Podobné vyšetření zabere nepochybně několik hodin. Praktiků je málo, jsou nejstarší věkovou skupinou mezi lékaři a mají přeplněno. Uprchlíci měli být vyšetřeni v zařízení, které je na podobné situace vybaveno jazykově i personálně.

3. Připíchnout do blogu o uprchlících hloupý bonmot hlavy státu jako doklad o neprofesionalitě novinářů je zbytečné.

4. Více pozornosti gramatice.

8 1
možnosti
ZB

Tak syrští uprchlíci neprchají před válkou?A proč podle Vás jich je v Libanonu,Jordánsku,Turecko skoro 5 milionů? To jsou tam asi všichni na rekreaci a v Sýrii není žádná válka?Všichni uprchlíci potřebují pomoc,bez ohledu na víru.Plná ústa Ježíše,ale jste pokrytec a lhář.

4 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS